Mézes zserbó



no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:


Elkészítése:

Az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a 6 dkg zsírral. Hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, és a szódabikarbónát, tojást, mézet, tejfölt, és jól kidolgozzuk.4 egyenlő részre osztjuk, kicsit pihentetjük, és késhátvastagságúra nyújtjuk.Tepsi hátán világosra sütjük.

A 3 tojássárgáját a 3 evőkanál cukorral jól kikeverjük.Adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot, és 3 púpozott evőkanál lisztet.7 dl tejjel simára keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Amíg kihűl, 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk, 3 evőkanál rumot öntünk hozzá, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük, de a 3. lap közé nem krémet, hanem baracklekvárt teszünk.A tetejére olvasztott csokit csurgatunk.

JÓ ÉTVÁGYAT!